Targi Natura Food & beEco 2021

Już 17 września w Atlas Arenie w Łodzi rozpoczną się Targi Natura FOOD & beECO. W ramach targów szczególnie zapraszamy do udziału w Akademii Biokuriera.

Ogromny wybór

W tym roku na targach pojawi się blisko 150 firm, które zaprezentują najlepsze marki bioproduktów i ekożywności. Na gości czeka ogromny wybór produktów certyfikowanych, naturalnych, regionalnych i tradycyjnych wytwarzanych przez polskich, jak i zagranicznych producentów oraz przetwórców.

Oprócz możliwości poznania najlepszych marek bioproduktów i ekożywności goście imprezy będą mogli skorzystać z rabatów oraz smakowitych degustacji. Zaznajomią się również z ofertą najwyższej jakości produktów regionalnych i tradycyjnych, prezentowanych na stoiskach Urzędów Marszałkowskich poszczególnych Województw RP: pomorskiego, wielkopolskiego, łódzkiego, dolnośląskiego, mazowieckiego i lubelskiego.

Warsztaty, spotkania, pokazy

Atlas Arena po raz kolejny stanie się platformą wymiany doświadczeń. Dla wystawców, uczestników targów oraz zaproszonych gości z całego kraju odbędą się branżowe spotkania, konferencje oraz szkolenia poświęcone zagadnieniom handlu i marketingu. Michał Nowak z magazynu „rynekBIO” przedstawi „Narzędzia do skutecznego e-marketingu produktów ekologicznych i naturalnych”. Opowie o bazach danych, budowaniu społeczności marki, content marketingu oraz narzędziach takich jak Google Trends, Senuto, czy Surfer.

Podczas tegorocznych targów natura FOOD & beECO nie zabraknie paneli dotyczących zdrowego stylu życia. Uczestnicy „VI Forum Alergii” dowiedzą się „Co jeść, a czego nie, żeby nie chorować?”. Eksperci w obszarze m.in. alergologii dr n. med. Barbara Majkowska Wojciechowska i dr n. med. Danuta Myłek pod przewodnictwem Żanety Geltz, redaktor naczelnej „Magazynu Hipoalergiczni” opowiedzą o wzmacnianiu naturalnej odporności oraz zaburzeniach tolerancji pokarmowej i najczęściej występujących alergiach spożywczych.

Prezentacją nowości i rozmowom o ekotrendach towarzyszyć będą też warsztaty kulinarne prowadzone m.in. przez Katarzynę Gubałę, ekoosobowość znaną m.in. z telewizji śniadaniowych. Jak przystało na ambasadorkę kuchni wege, Gubała, poprowadzi warsztaty, które pokażą jak rozpocząć swoją przygodę z tego typu kuchnią. Uczestnicy przygotują zupę miso na makaronie ryżowym z bombą witamin, roślinną pasztetową na ogórku konserwowym czy pęczotto z gruszką i pietruszką na mleku kokosowym. O tym jak smaczne i proste
do wykonania mogą być słodycze bez cukru dowiedzą się uczestnicy pokazu prowadzonego przez ekoosobowość. W jej wykonaniu zobaczą dziecięco-proste zdrowe batony wypełnione pysznymi bakaliami czy czekoladowy kremu do smarowania bez odrobiny cukru.

O tym jak wielkie znaczenie w kuchni ma jakość wybieranych przez nas produktów spożywczych będzie można przekonać się też w trakcie pokazów live cooking na stoisku stowarzyszenia Polska Ekologia.

Fairtrade Polska na Akademii Biokuriera

Po raz kolejny odbędzie się też Akademia Biokuriera. W partnerstwie z Fairtrade Polska poruszony zostanie temat „Jakość żywności. Zdrowie, etyka, ekologia” dotyczący oznaczeń i certyfikatów na produktach m.in. BIO, Vegan, Fairtrade.

Harmonogram Akademii Biokuriera:

18. września, start o 12:00

W trakcie Akademii Biokuriera uczestnicy będą mogli napić się kawy i herbaty Fairtrade od firmy Miko Pac. 

Bezpłatna rejestracja na Akademię Biokuriera: https://app.evenea.pl/event/akademiabiokuriera2021/

Najlepsze z najlepszych

W trakcie Targów natura FOOD & beECO zostaną też przyznane „Złote Medale”. Uczestnicy imprezy poznają najlepsze towary w kategoriach produktów ekologicznych, naturalnych, tradycyjnych, suplementów diety oraz kosmetyków i artykułów higienicznych.

Bilety

Bilety na Targi natura FOOD & beECO dostępne są w cenie:

Atlas Arena, 17 – 19 września 2021 r. Do zobaczenia w Łodzi!

Więcej informacji: www.naturafood.pl

Rejestracja na warsztaty kulinarne: warsztaty@naturafood.pl

Data publikacji: 13 września 2021