
Seminarium „W kierunku turystyki Fair Trade”
Szanowni Państwo!
Z przyjemnością zapraszamy na seminarium poświęcone zrównoważonej i społecznie odpowiedzialnej turystyce. Jego ramowy program znajduje się poniżej.
Szanowni Państwo!
Z przyjemnością zapraszamy na seminarium poświęcone zrównoważonej i społecznie odpowiedzialnej turystyce. Jego ramowy program znajduje się poniżej.
Cukier trzcinowy stanowi aż 40 procent wartości eksportu Belize. W Północnej części kraju uprawą trzciny cukrowej zajmuje się ponad 5300 rodzin. Uprawa trzciny jest trudna, a zysk niepewny. W walce o przetrwanie ubodzy rolnicy często nie widzą innego wyboru, jak tylko zaangażować wszystkich członków rodziny do pracy na roli.
czytaj więcejFundacja Kupuj Odpowiedzialnie uruchomiła interaktywną stronę internetową poświęconą bananom: www.ekonsument.pl/banany.
czytaj więcejPodsumowujemy majową wizytę przedstawicielek związku producentów bananów Fairtrade ASOGUABO z Ekwadoru.
czytaj więcejWizyta producentów Fairtrade z Ekwadoru, druga edycja World Fairtrade Challenge i wprowadzenie do czasowej oferty bananów Fairtrade przez sieć Lidl – maj tego roku może okazać się przełomowy dla rozwoju rynku Fairtrade w Polsce.
czytaj więcejPrzedstawicielki związku producentów bananów ASOGUABO przylatują w maju do Polski, aby mówić o wpływie Fairtrade na życie ekwadorskich rolników i nawiązać kontakt z potencjalnymi partnerami biznesowymi.
czytaj więcejPodejmij wyzwanie i pomóż dowiedzieć się innym o Fairtrade!
czytaj więcejWe wtorek 4 kwietnia w Warszawie było słonecznie i bardzo ciepło – w sam raz, aby orzeźwić się, zajadając pyszne lody.
czytaj więcejZaangażuj się w popularyzowanie idei Sprawiedliwego Handlu. Zaplanuj wydarzenie i zamów materiały potrzebne do jego rozreklamowania!
czytaj więcej